در این مقاله قصد داریم شما را با هفت نکته مهم جهت نگهداری از گل شمعدانی آشنا کنیم. توجه به گل و گیاه طبیعی و استفاده از آن در دیزاین خانه باعث شور و نشاط و افزایش اعتماد به نفس و انگیزه میشود. بنابراین گل و گیاهان طبیعی را به هیچ عنوان فراموش نکنید و تا جای ممکن از آن ها برای دیزاین و چیدمان منازل خود استفاده کنید. یکی از زیباترین گلهایی که کاربرد بسیاری در چیدمان منازل دارد گیاه شمعدانی نام دارد. پرورش آسان و زیبایی خاص این گل از مهمترین ویژگیهای آن است که باعث کاربردی شدن آن در بین دیگر گل و گیاهان طبیعی شده است.
گیاه شمعدانی از جمله گیاهانی است که نیاز است در طول زمستان در داخل خانه نگهداری شود و در طول تابستان در بیرون از منزل قرار داشته باشد. استفاده از نور کافی برای گیاه شمعدانی در اولویت قرار دارد. بنابراین نیاز است در طول روز از نور آفتاب جهت تغذیه استفاده کند. اصالت ریشه گیاه شمعدانی به آفریقای جنوبی برمیگردد. جالب است بدانید که پرورش این گیاه در سراسر دنیا قابل انجام است و به دلیل شباهت با برخی از گل و گیاهان طبیعی با برخی از گیاهان اشتباه گرفته میشود.
دلیل نامگذاری شمعدانی
جالب است بدانید که گل شمعدانی در بیشتر نقاط کشور به عنوان گیاه زینتی شناخته شده است. این گل دارای واریتهها و رنگهای گوناگونی است. دلیل نامگذاری گل شمعدانی آن است که میوه این گیاه در داخل کاسبرگ های پایا قرار گرفته است و به دلیل مرتفع بودن آن و انتهای دم گل که مشترک به شکل شمعدان چند شاخه قرار گرفته است، به این اسم نامگذاری شده است. در صورتی که قصد دارید بیشتر با انواع گل و تاج گل ترحیم آشنا شوید، به وب سایت تاج گل آنلاین مراجعه کنید تا از طریق کارشناسان حاذق این مجموعه اطلاعات مفیدتر و کاربردیتری را کسب کنید.
انواع گل شمعدانی
- گل شمعدانی رگال: گل شمعدانی رگال همیشه سبز و دارای برگهای دایرهای و با حاشیه های دندانهدار است. شمعدانیهای اژدریا، شمعدانی گلدرشت و شمعدانی آلمانی در بخش شمعدانی های رگال قرار دارند. معمولا از این نوع شمعدانی در فضای باز و گلدانها میتوان استفاده کرد.
- گل شمعدانی آنجل: این نوع گلهای شمعدانی دارای شاخههای متراکم و شباهت بسیاری به گلهای شمعدانی رگال دارند.
- گل شمعدانی برگ عشقهای: این نوع گلهای شمعدانی همیشه سبز و دارای شاخه های خزنده و ۵ عدد گل ساده است. معمولاً این نوع گلها را در گلدان و یا سبدهای آویخته میکارند.
- گل شمعدانی زونال: این نوع از شمعدانیها با شاخسار علفی و آبدار و دارای ۵ عدد گلبرگ زیبا و خاص هستند. معمولاً این گلهای شمعدانی را در گلدانها میکارند.
- گل شمعدانی برگ های معطر: جالب است بدانید که در این نوع گلهای شمعدانی به دلیل معطر بودن برگهای آن از برگهای آن در صنایع مختلف از جمله صنایع غذایی و عطرسازی استفاده میشود. معمولاً پهنه برگهای این گیاهان به چند قسمت مختلف تقسیم شده و دارای حاشیههای بریده شده هستند. برخی از این نوع گلها دارای برگ های ابلق هستند.
- گل شمعدانی یونیک: از دیگر انواع گل شمعدانی میتوان به برش یونیک اشاره کرد. این نوع شمعدانیها دارای بوتههای همیشه سبز و خصوصیات منحصر به فردیاند و معمولاً در گروه های بالا قرار ندارند.
اصول نگهداری از گل شمعدانی
- آبیاری: گل شمعدانی در دسته گلهای کم آب قرار دارد. نحوه آبیاری آن به شکلی است که خاک گیاه باید به صورت کامل خشک شود و سپس آبدهی گیاه انجام شود. در فصل زمستان باید آبدهی گیاه شمعدانی به ندرت انجام شود البته نباید اجازه خشک شدن به ریشه های گیاه داده شود.
- کود دهی: برای کوددهی گل شمعدانی باید از کودهای حلال در آب استفاده شود. در ماه هایی که رشد گیاه شمعدانی فعال است میبایستی کوددهی هر دو هفته انجام شود. در فصل زمستان نیاز به تعویض کود گل شمعدانی نخواهد بود.
- خاک: برای رشد بهتر گل شمعدانی پیشنهاد میشود از ترکیب خاک جنگلی، ماسه و تورب استفاده شود. خاکهایی که برای گل شمعدانی استفاده میشود باید عاری از ماده آهک باشد. خاک مورد نیاز برای رشد گل شمعدانی باید دارای زهکشی مناسب و دوری از هر نوع فشرده سازی باشد.
- هوا: بیشتر انواع گل شمعدانی هوای نوع خشک را میپسندند، اما برای غنچههای شمعدانی معمولاً هوای مرطوب مضر شناخته شده است.
- نور آفتاب: گل شمعدانی نیاز دارد که در طول روز ۴ الی ۶ ساعت از نور آفتاب بهرهمند شود. قرار دادن گل شمعدانی در سایه و یا معرض مستقیم نور آفتاب به هیچ عنوان پیشنهاد نمیشود. این گیاه باید در معرض غیر مستقیم نور آفتاب قرار داشته باشد.
- حرارت: معمولاً انواع گل های شمعدانی در حرارت ۱۳ الی ۱۸ درجه سانتیگراد رشد مطلوبتری را تجربه میکنند.
گلدان شمعدانی ها باید چگونه باشند؟
گلدانهای گیاه شمعدانی باید از جنس سفال و دارای سوراخهایی با زهکشی مناسب باشند. قرار گرفتن گل شمعدانی در این نوع گلدانها در هیچ زمان پوسیدگی ریشه را تجربه نخواهند کرد. برای تعویض گلدانهای آنها نیاز است که ریشهها به بدنه گلدان رسیده باشند. برای آنکه بتوانید اندازه مناسب گلدان برای گل شمعدانی انتخاب کنید باید به واریته شمعدانی دقت کنید. با توجه به نوع گل شمعدانی باید گلدانهای آن انتخاب شود. به عنوان مثال برخی از شمعدانیها در گلدان بزرگ و برخی در گلدانهای کوچک و حتی برخی دیگر در گلدانهای خیاری با قطر ۱۷ سانتیمتر رشد بهتری تجربه میکنند.
آفات و بیماری گل شمعدانی
زرد شدن برگهای گل شمعدانی از مشکلات شایع گلهای شمعدانی است، که معمولاً به دلیل کمبود آب و یا تغذیه بیش از حد آب و یا کمبود نور رخ میدهد. معمولاً مشکلات گل شمعدانی به دلیل عدم آبدهی مناسب رخ میدهد. پیشنهاد میشود در رابطه با آبیاری گل شمعدانی حتماً اطلاعات دقیقی به دست آورید. در این رابطه اگر قصد دارید با مطالبی کاربردی روبرو شوید پیشنهاد میکنیم به وب سایت تاج گل آنلاین مراجعه کنید، تا علاوه بر این موضوع خرید تاج گل تبریک و خرید تاج گل نمایشگاهی و انواع تاج گل ترحیم را با بهترین کیفیت و قیمت مناسب انجام دهید.
نحوه استاندارد هرس گل شمعدانی
معمولأ گلهای شمعدانی از قسمت بریده شده ساقه قرار گرفته در خاک شروع به ریشه زدن میکنند. در صورتی که خاک و آب به حد مناسب به تغذیه گل شمعدانی رسیده باشند، باغبان باید با استفاده از چاقویی مخصوص چند سانت از انتهای نوک ساقه را برش بزند. ساقه برش داده شده را جدا کرده و آن را در معرض نور جانبی به مدت ۲۴ ساعت قرار داده و یا در داخل یک روزنامه پیچیده، به این روش هرس گل شمعدانی زده شده و میتوان با کاشت آن از گل شمعدانی های زیبا بهرهمند شد.
جمع بندی
وب سایت معتبر تاج گل آنلاین ارائه دهنده انواع تاج گل های متنوع و با کیفیت مناسب برای مراسم های مختلف است. در صورتی که قصد دارید به صورت آنلاین و در مدت زمان کوتاهی تاج گل زیبا و با کیفیت را خریداری کنید پیشنهاد میکنیم که بر روی لینک وب سایت تاج گل آنلاین کلیک کنید.