Rate this post

گل پتوس یک گیاه آپارتمانی بسیار محبوب است. گیاه پتوس شاخه های آویز و برگ های قلبی شکل بسیار زیبایی دارد. نگهداری از پتوس بسیار راحت بوده که هم زیبایی، جذابیت و مقاومت بالایی دارد، و هم از زمان های قدیم تاکنون از نظر فنگ شویی نیز بسیار پر طرفدار بوده است. در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا با شیوه نگهداری این گل زیبا بیشتر آشنا شویم.

پیشنهاد مطالعه : گل رز نماد چیست؟ برای اطلاع بیشتر کلیک کنید.

تاج گل آنلاین

 شرایط نگهداری گل پتوس

گل پتوس می تواند در طیف وسیعی از شرایط نوری رشد ‌کند اما بهتر است در معرض نور روشن و غیر مستقیم قرار بگیرد . پتوس، نور کم، نیم سایه و یا سایه را می تواند به خوبی تحمل کند اما انواع مرمری و ابلق آن به این دلیل که دارای برگ های روشن هستند، بایستی نور بیشتری نیز به آن برسد، تا رنگ زیبای برگ های خود را حفظ کنند. دقت کنید که تحت هیچ شرایطی  پتوس را در معرض تابش مستقیم آفتاب قرار ندهید. زیرا باعث سوختگی برگ های گیاه خواهد شد. از آن جا که گیاه پتوس به نور کمی احتیاج دارد، می تواند گزینه مناسبی برای ادارات، شرکت ها و منازل کم نور باشد.

در صورتی که محل سکونت شما  آب و هوای معتدل دارد، این امکان را دارید که  گیاه پتوس را در محیط آزاد نیز نگهداری نمایید و از شاخه های آویز و برگ های پهن آن به عنوان یک عنصر پوششی جهت ایجاد حریم در پنجره یا تراس استفاده کنید. اما چنانچه در فضای آپارتمان زندگی می کنید، بهترین دما برای رشد این گیاه پتوس دمای 15 الی 25 درجه سانتی گراد می باشد. اگر قصد دارید از  گیاه پتوس در محیط باز نگهداری کنید، در نظر داشته باشید که زمستان های سرد و یخبندان برای آن مناسب نیست و در دماهای پایین ممکن است گیاه از دست برود. چنانچه برگ های گیاه پتوس سیاه و یخ زده شدند باید آن را به مکان گرمتری انتقال دهید و اگر برگ های بی حال با لکه های سوختگی ، مشاهده کردید، بایستی محیط نگهداری گیاه را خنک تر نمایید.

توجه : گل پتوس جزو گل های ساختمانی و اداری است و در مراسم شادی و تاج گل ختم به کار نمی رود.

تاج گل آنلاین

بهترین زمان جهت آبیاری گیاه پتوس هنگامی است که سطح رویی خاک گلدان کامل خشک باشد. گل پتوس علاقه ای به خاک همیشه خشک و یا مرطوب ندارد. شما می توانید با آبیاری منظم از خشکی کشیدن گیاه که موجب قهوه ای و خشک شدن لبه برگ ها خواهد شد، جلوگیری نمایید. همچنین گیاه را بیش از حد آبیاری نکنید و اجازه ندهید خاک آن حالت باتلاقی پیدا کند چرا که در این زمان رشد گیاه متوقف می‌شود و خطر پوسیدگی آن وجود دارد. در صورتی که در نگهداری گیاهان مبتدی هستید، می‌توانید این گیاه را در آب نگهداری کنید تا مشکلات آبیاری نادرست و آلودگی های خاک برای آن اتفاق نیفتد.

رطوبت محیط برای گیاه پتوس کافی است اما در صورتی که محیط خشک است و یا نوک برگها خشک شده است، بهتر است رطوبت آن را افزایش دهید. برای تامین رطوبت گیاه پوتوس می‌توانید از سه روش ساخت جزیره، غبارپاشی یا قرار دادن ظرف آب کنار گیاه استفاده کنید. برای غبار پاشی بهتر است برگها را 2 یا 3 روز در میان و بعد از غروب آفتاب غبارپاشی کنید.

خاک سبک، غنی از مواد مغذی، کمی اسیدی و دارای زهکشی بالا برای انواع پتوس مناسب است. خاک و کود آماده و یا کمپوست می‌توانند برای کاشت پتوس مناسب باشند.

هرس کردن شاخ و برگ پیر یا زرد گیاهان و یا کوتاه کردن شاخه های بلند می‌تواند به رشد بهتر گیاه کمک کند و گیاه پتوس نیز از این قاعده مستثنی نیست. بنابراین در صورتی که می‌خواهید یک پتوس پر شاخ و برگ داشته باشید، بهتر است از شاخه های خیلی بلند قلمه بگیرید و پس از ریشه دار شدن آنها را مجدد در کنار گیاه اصلی بکارید. بهتر است در فصول پاییز یا زمستان، کمی از شاخه های بلند گیاه را قلمه بگیرید و کوتاه کنید تا در طول فصل سرما گیاه پر انرژی تری داشته باشید.

سخن پایانی

پتوس نقش بسیار مهمی نیز در اکسیژن سازی و پاکسازی هوای محیط از سموم و انرژی های منفی دارد. اگر این گل را در منزل خود دارید، بهتر است حتما با شرایط نگهداری از این گل زیبا اطلاع  داشته باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *